Supertyttökin ajattelee ihan yhtä helposti sitä donitsia.

5.2.2023 | Johtajan kirje

Antti Nevalainen

Kirjoittaja on palkittu kulttuurimuutosjohtaja, joka on kirjoittanut kultti-ilmiöksi muodostuneen kirjan "#Ajatusten herättäjä - Johtajan kirjeet, johtamistekoja"

Johtajan kirje

Kiitos tästä viikosta. Mitä opin työstä ja elämästä.

Näkökulma määrittää sen, mitä ajattelet ja miten tulet toimimaan.

Ihminen on helppo saada näkemään vain ongelmia. Aivot keskittyvät näkemään sen mitä tuputetaan ja tuo määrittelee tuntemuksesi. Seura siis todella määrittää onko kivaa vai ei, ja tuo määrittelee laajasti mielenterveytesi tason. Kuka tahansa tulee hulluksi, kun tarpeeksi kiusataan. Sinua on helppo myös manipuloida. Kateellinen ei halua sinun onnistuvan missään. Valitse seurasi tarkasti.

Esimerkki siitä, miten helppo sinut on saada ajattelemaan mitä haluan.

ÄLÄ ajattele DONITSIA!

Mitä ajattelet? No, se DONITSIHAN se on mielessä.

Aivot eivät pysty estämään negatiivisia viboja. Noilla ÄLÄ energioilla ympärillä on niin ratkaiseva vaikutus mihin tahansa onnistumiseen, että valitse huolella mitä ajatuksia päähäsi päästät ja kenet päästät mieleesi temmeltämään.

Sinua pitää vahvistaa!

Saimme eilen vaimon kanssa todella kivan kokemuksen, kun asiakas, joka olisi voinut ostaa helpon palvelun ihan vierestään ja vielä halvemmalla hinnalla, päätti ajaa kaveri kyydissä luoksemme kehonkoostumuksia mittamaan. Ihmettelimme jälkeenpäin tätä yhteen ääneen. Tuli niin hyvä fiilis siitä mitä asiakas sanoi.

”Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa, täällä tulee niin hyvä fiilis ja keskustelu tässä aiheen ympärillä on niin laadukasta ja innostavaa”.

Se on ihmisen oma valinta, miten haluaa asiat nähdä ja mihin suuntaan elämässään mennä. Maalataan vain kuva, jossa näet tavoitteidesi suuntaisen polun ja olet kulkemassa oikean suuntaan. Tuon muutoksen voit tehdä heti, jo tänään.

Hei, ymmärsinkö nyt oikein? Asiakas on siis valmis maksamaan 20 % enemmän ja näkemään vaivaa saadakseen saman maito purkin kahdensadan kilometrin takaa.

Wau, ihmisen fiiliksellä onkin ratkaiseva merkitys. Ihan kaikkeen.

Olen huomannut jo parikymmentä vuotta kestäneellä johtamisurallani monia yhteneväisyyksiä kaikissa niissä yli kymmenen kertaa markkinoiden keskiarvoa paremmin pärjäävissä työyhteisöissä.

Siellä missä hyvää henkeä, eli on kiva tulla töihin tunnetta, työstetään ja vaalitaan yli kaiken muun, tulee parhaita tuloksia aivan kaikessa. Onhan niitä pari muutakin juttua, mutta tämä on se kaikista tärkein.

Ai miten niin? No koska fiksulle opetetaan nämä työt hetkessä, mutta sitä maanviljelijän työmoraalia en sinuun saa sitten millään, jos asenteesi on väärä.

Kun meidän jengi on paremmassa kunnossa, tulee parempia tuloksia. Henkinen ja fyysinen ovat suorassa kontaktissa toisiinsa. Loukkaapas toista sanoillasi, ja katso kun hyväkuntoinen lopettaa auttamasta sinua ihan yhtä varmasti, kuin se huono kuntoinen.

Ensimmäinen ero kuntojen välillä on se, että hyväkuntoinen ja mieleltään  vahvaitsetuntoinen on jo menossa seuraavan työpaikkaansa, kun huonokuntoinen on vasta hakemassa uuden työpaikan etsimiseen sairaslomaa. Vahva itsetuntoinen ihminen ei koskaan tuhlaa elämäänsä vääriin ihmisiin. Se on vaan liian kallista.

Mitä sitten pitää tehdä, että vanha meininki loppuu?

Lakkaa vitsailemasta itsellesi, että kyllä minä sitten ensi vuonna. Ensi vuosi tuli jo ja kohta se on mennyt. Kukaan elämäänsä onnistuneesti hallitseva ei kuvittele, että voin vitsailla tärkeillä asioilla ja katsoa läpi sormien, kun tuhlaan ja pilaan. Aivan, kukaan muu ei sitä donitsia sinne suuhusi työnnä, kuin sinä itse.

Vaatii mielen harjoittelua, että pystyt ohittamaan sen donitsin siellä kahvilassa, kun kaveri sitä sinulle tarjoaa. Ei, että elämässä ei saisi olla donitsia, tietysti saa ja pitää olla. Pidetään vai huolta, että sitä olet ohjaimissa, eikä donitsi.

Muutenkin elämässä on tärkeää, että sinä teet päätökset omasta elämästäsi, eikä joku toinen. Ja jos päätöksesi ei ole sopiva toisille, olet väärässä seurassa. Oikea ystävä on aina iloinen, jos sinulla menee hyvin ja onnistut.

Tarvitaan sisua, sitkeyttä ja kuria.

  1. Sisu tulee, kun sinulla on ajatus sisukkaasta sinusta kirkkaana mielessä. (varsinkin alussa sinut on helppo lannistaa ehdottamalla muuta)
  2. Sitkeys noudattaa ohjelmaa tulee, kun olet päässyt vauhtiin, näet tuloksia ja et halua niitä enää menettää. (Ihminen ei halua helpolla luopua arvokkaasta).
  3. Kuri tulee, kun olet tottunut uuteen malliin ja donitsipäivä on tulossa vasta viikon päästä. (Palkinnot tarvitaan ja ansaittu palkinto maistuu parhaimmalle, usko pois).

Viimeksi, kun minulla oli donitsipäivä, söin niitä niin paljon, että ei tee vieläkään mieli mitään makeaa. Silti inbody antoi juuri parhaat pisteet ikinä. Miksi näin?

Kun opit pysymään hallinnassa ja pääset tavoitteisiisi, ei mikään enää ryöstä sinua sinne donitsittomaan maailmaan, kun sinä hallitset donitsia ja syöt kun se sopii. Yhtään synttäriä ei tarvitse enää kiemurrella kakuttomana. Ja on todella kiva syödä donitsit normaalisti ilman minkäänlaista morkkista aiheesta, koska nyt se donitsi ei enää murra sitä selkärankaa, vaan on osa sitä kivaa hetkeä, kun voi kaverin kanssa käydä kahvilla ja olla ihan normaali.

t. Antti

Antti Nevalainen

Kirjoittaja on palkittu kulttuurimuutosjohtaja, joka on kirjoittanut kultti-ilmiöksi muodostuneen kirjan "#Ajatusten herättäjä - Johtajan kirjeet, johtamistekoja"