Onni on sitä, kun sinä olet järjestyksessä. Huono onni on sitä, kun et ajoissa ryhdy järjestymään.

25.6.2023 | Johtajan kirje

Antti Nevalainen

Kirjoittaja on palkittu kulttuurimuutosjohtaja, joka on kirjoittanut kultti-ilmiöksi muodostuneen kirjan "#Ajatusten herättäjä - Johtajan kirjeet, johtamistekoja"

Johtajan kirje

Kiitos tästä viikosta. Mitä opin työstä ja elämästä.

Elämä on parhaimmillaankin hallittua kaaosta. Mikään ei ole varmempaa, kuin tulevaisuuden ennustamisen vaikeus. Silti todennäköisyydet elää haluttua elämää onnistua tavoitteissa ovat paremmat, kun ne asiat, joihin voit vaikuttaa, ovat omissa käsissä ja tiukasti järjestyksessä. Ja tässä yhteydessä tuo tiukka järjestys ei tarkoita armeijan sulkeisia, vaan ihan niitä perus elämäntaitoja. Tosin aika moni tarvitsisi niitä ensin mainittuja. Sen verran itsetunto-ongelmia ympärillä riehuu. Taitavatkin prakaavat arjen paineessa.

Jos et vielä usko, niin usko nyt. Seura sinut tekee. Mene hengailemaan surkeaan seuraan ja voilá, kyllä se surkeus sieltä putkahtaa. Surkeus tulee myös sieltä, että jätät itsesi huomioimatta. Saatat kyllä mielessäsi kiehua, mutta et osaa kuitenkaan pitää puoliasi. Toisilla oppiminen kestää koko elämän. Aivan, kaikki ei opi koskaan. Se kypsyminen tulee, jos on tullakseen. Somehymyn taakse kätkeytyy koko elämänkirjo, josta vain itse hymyilijät ovat tietoisia. Tai, ehkä myös muutama uskottu ja tarkka näköinen. Kaikkea sitä oppii, jos vaan viettää aikaa yhdessä. Ainakin sen verran, että tietää missä mennään.

Mieti hetki millainen maailma olisi, jos kaikki ihmiset puhuisivat totta ilman mitään suodattimia ja uskaltaisivat kysyä mitä kysyä mitä tahansa toisiltaan. Olisiko kivaa? Miksi ajattelet juuri noin?

Siellä missä jaksetaan, on kivaa.

Niin kivaa, että ihmiset menevät vaikka satuttamaan itseään, kerta toisensa jälkeen ja elämästä tulee parempaa. Miten muuten selität urheilumenestyksen tai 30 vuotiset työsuhteet supernopeasti muuttuvassa maailmassa. Kurjia asioita sattuu kaikille, mutta hyvässä seurassa ne kurjat asiat ei haittaa ja ne ymmärretään osaksi tätä normaalia elämää. Sitten tuleekin jo suuremmat voimat kyseeseen. Sateelle emme voi mitään, mutta siellä missä on varauduttu sateeseen, ei sade haittaa.

Jos et vielä usko, niin usko tilastoja. Olen käynyt tekemässä markkinatutkimusta jo pitemmän aikaa. Siellä missä tulokset on parhaita, ihmiset haluavat mennä töihin.

Mitä ihmiset sitten kaipaavat.

Puhdasta ilmaa, parempaa mieltä ja selkeitä näkymiä. Muuten ollaan matkalla kohti katastrofia. Kaava, jonka moni tuntee paremmin, kuin omat taskunsa. Ole siis ylpeä, mutta älä ylimielinen. Katsos, kun ylimielinen väittää osaavansa ja ei kuuntele enää uusia ohjeita. Ylpeä kertoo, mitä on saanut aikaan ja kysyy voisiko tätä edes kokeilla, kunnes jotain parempaa yhdessä keksitään. Siinä taikasanat.

Katastrofin kaava

Pitäisi, voisin, mutta en tee.

Menestyksen kaava

Tavoite, treeniohjelma, päivittäinen kurinalaisuus.

Tärkein taitosi on pyytää apua, jos et yksin pääse suosta ylös.

Menestyksen kaava tuo mukanaan vahvemman itsetunnon, jolla onkin sitten jo suurin vaikutus kaikkeen mitä teet. Ei mikään helppo juttu. Niin monta kuraan hukkunutta olen nähnyt menevän jo pikkusateiden mukana, että enää ei heikon itsetunnon määrä yllätä. Avun pyytäminen on kehtauskysymys ja suurin osa ei kehtaa. Jos kehtaat, niin sitten seuraavaksi keskitytään esitystapaan. Katsos, jos et saa kaipaamaasi, niin saiko esitystapasi toisen ajattelemaan, että miten toi kehtaa. On siis puutteita pitkin kompensointikarttaa.

Jos johtamistyössä suurin työ on kompensoida huonon kotikasvatuksen puutteita, niin ihmisten itsetunnon kanssa tuo vahvemman ihmisen kasvatus jää yleensä puolisolle. Sen verran monta kertaa olen kuullut eron syyksi sen, että lasten lisäksi pitää kasvattaa aikuista, joka ei kasva. Jos hyvä tsägä käy, niin tulee sitä koulimista muualtakin elämässä. Yleensä se ei vaan ole sitä kiltisti vahvistavaa, jota jo aiemmin lyöty kaipaisi.

Monesti olen kuullut sanat, tunteet pois työmaalta.

Kyllä, jos haluat kasvattaa ympärillesi kylmiä ihmisiä, jotka eivät muista välitä. Ei sinne sielunhoitoon tarvitse jäädä työpäivän tehoja tuhoamaan, sitä varten on ne kahvitauot. Tauot, jossa ihmiset koontuvat yhteen ja jakava kaikkea mitä jakaa pitää. Se onkin sitten jo toinen kysymys, jos joku ei siellä yhteisillä kahveilla käy. Miksi ei, ja pitäisikö käydä hakemassa mukaan. Ja jos ketään ei kiinnosta, niin minkälainen työyhteisön sielu se siellä muhii. Tulossa jotain hyvää vai.

Jätäpä siis tuo sielu hoitamatta, niin hoidat pian myös toisten työt yksin, kun toinen on hoitamassa sieluaan pahanmielen sairaslomalla. Mitäs tuo tekee niille sinun työtehoillesi. Pian tuota samaa kaavaa on kokeilemassa joku toinen, kun sinä et enää jaksanut. Niin, mistähän ihmeestä nuo kaikki jaksamisongelmat oikein johtuvat, niin töissä kuin kotona.

Kolme tärkeintä sanaa, jotka jokaisen paremmasta elämästä haaveilevan kannattaa äkkiä imeä omaan sana varastoonsa ja ottaa äkkiä käyttöön.

Kiitos, anteeksi ja auttaisitko ymmärtämään.

Kun mietit sitä seuraavaa työpaikan koulutusta, niin otahan yhteyttä. Jos kaipaat vaan omaa suunnan oikaisua, niin samat sanat. Mikään ei muuta paremmin tulevan syksyn näkymiä, kuin kehonkoostumusmittaus, sielunhoito ja parempi suunnitelma.

Näihin sanoihin, hauskaa juhannusta!

t. Antti

Antti Nevalainen

Kirjoittaja on palkittu kulttuurimuutosjohtaja, joka on kirjoittanut kultti-ilmiöksi muodostuneen kirjan "#Ajatusten herättäjä - Johtajan kirjeet, johtamistekoja"